Jabłka w diecie kiedy warto ?

Jabłka- to jedne z najzdrowszych owoców na świecie. Dietetycy radzą jeść nawet dwa jabłka dziennie. Rano dla lepszego zdrowia a popołudniu dla lepszego wyglądu. To dobry i naturalny środek na zaparcia i biegunkę jak również inne dolegliwości żołądkowe- wrzody. Na bazie jabłek powstaje też ocet jabłkowy. Jest to nieoceniony preparat do zachowania szczupłej figury. Jabłka zawierają ponadto spore ilości błonnika. Dzięki temu o wiele łatwiej i szybciej usuwane są toksyny z organizmu i niepotrzebne składniki pokarmowe. Jabłka można jeść na surowo, można też przyrządzać je na wiele sposobów. W Polsce najpopularniejszym daniem na bazie jabłek jest jabłecznik zwany również szarlotką. Jabłecznik może być bardzo zdrowym daniem, jeśli zawiera jak najmniejsza ilość cukru. Polecamy go piec na bardzo kruchym i cienkim cieście. Cukier można zastąpić miodem. Na dodatek jabłecznik jest bardzo pyszny. Polecamy przyrządzenie tej potrawy na jesienne i zimowe chłody. To dobry sposób na zdrową i pyszną przekąskę.

Previous post Plan treningowy jak stworzyć?
Next post Jak najlepiej przytyć ? porady